Skip links

Ingen varmt vand? Sådan får du varmt vand i hanen igen

Ingen varmt vand i hanen kan være en stor udfordring for ethvert hjem. Det kan være en frustrerende oplevelse at vågne op til en kold bruser eller at opdage, at varmtvandsbeholderen er brudt sammen. Heldigvis er der flere løsninger på dette problem. I dette blogindlæg vil vi give dig nogle tips og tricks til, hvad du kan gøre, hvis du mangler varmt vand i dit hjem, uanset om det skyldes fjernvarme, radiatorer eller andre årsager.

Ønsker du at få professionel hjælp til at løse dit problem, er du altid velkommen til at kontakte os hos ProVVS. Vi står altid klar til at hjælpe dig, og giver altid et uforpligtende tilbud.

Jeg har ingen varmt vand – Hvad er årsagen?

Når man står over for problemet med manglende varmt vand, er det vigtigt at forstå, hvad der kan forårsage det. Der kan være flere årsager til, at du ikke har varmt vand i hanen.

1. Fjernvarme kan være en årsag til, at du ikke har varmt vand i hanen. Hvis der er problemer med fjernvarmen i dit lokalområde, kan det påvirke din varmtvandsforsyning. Det kan også være lukket ned af kommunen pga. renovering, ledningsarbejde eller driftsforstyrrelser. Dette vil typisk fremgå på deres hjemmeside.

2. Varmtvandsbeholderen kan brudt sammen eller har brug for vedligeholdelse. Det er vigtigt at få en professionel til at se på din varmtvandsbeholder, hvis den ikke fungerer korrekt.

3. Radiatorer kan også spille en rolle i mangel på varmt vand. Hvis din radiator ikke fungerer korrekt, kan det påvirke din varmtvandsforsyning. Det er vigtigt at få en professionel til at se på din radiator, hvis du oplever problemer.

Andre årsager:

1. Hvis du oplever problemer med manglende varmt vand, kan årsagen også være en defekt cirkulationspumpe på den varme brugsvandsbeholder. Cirkulationspumpen kan være placeret flere steder, men den er typisk at finde ved det rør, som løber ud af toppen af beholderen.

2. Hvis du oplever, at dit vand ikke er varmt, kan det skyldes en fejl i din brugsvandsveksler eller reguleringsventil. Disse dele findes i din fjernvarme unit. Sørg for at undersøge dem, så du kan finde og rette fejlen.

3. En tilkalket veksler. En veklser finder du også i uniten.

Hvis årsagen til manglende varmt vand skyldes en af de tre punkter nævnt ovenfor, anbefaler vi at søge rådgivning fra en af vores autoriserede VVS-installatører. Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon: 70 60 40 35 eller mail: bogholderi@provvs.dk.

Hvad gør man, hvis man ikke har varmt vand?

Er du en af dem, der pludselig har opdaget, at der ingen varmt vand er i hanen? Det kan være en frustrerende oplevelse, især når man har brug for at tage et bad eller vaske op. Men fortvivl ikke – der er flere ting, du kan gøre for at få varmt vand tilbage i hanen.

Her er nogle tips til, hvad du kan gøre:

1. Åben for vandhanerne

Forsøg at åbne for alle vandhanerne, og lad dem løbe i et par minutter.

2. Juster på det varme vand

Forsøg at justere varmeindstillingen på din styringsenhed og øg temperaturen på det varme vand.

Hvis du står i situationen, hvor du stadig ingen varmt vand har i hanerne, så tøv ikke med at kontakte os hos ProVVS. Vores VVS døgnvagt kan komme og undersøge dit anlæg, når det passer dig bedst. Hvis det ikke er en akut situation, kan du altid sende os en e-mail på bogholderi@provvs.dk eller ringe til os i åbningstiden. Hvis du har akut brug for varmt vand, så tøv ikke med at ringe til os på 70 60 40 35. Vi står altid klar til at hjælpe dig.

Hvordan kan man undgå det samme problem i fremtiden?

For at undgå at stå uden varmt vand i fremtiden er der nogle enkle ting, du kan gøre. Først og fremmest er det vigtigt at vedligeholde din varmtvandsbeholder eller vandvarmer. Regelmæssig rengøring og inspektion kan hjælpe med at forhindre problemer i at opstå.

Hvis du bruger fjernvarme, så sørg for at få det serviceret af en professionel, og hold øje med eventuelle advarsler eller fejlkoder på dine radiatorer. Det kan også være en god idé at undersøge din lokalområdes vandforsyning og sikre dig, at der ikke er kendte problemer med leveringen af varmt vand.

Endelig kan du også overveje at have en backup-plan, hvis du skulle miste adgangen til varmt vand. Dette kan omfatte en alternativ kilde til varmt vand eller en midlertidig løsning som en elkedel eller lignende. Ved at være forberedt og tage forebyggende skridt kan du undgå at stå uden varmt vand i fremtiden.

Ingen varmt vand i bruseren

Det kan hænde, at du oplever varmt vand i køkkenvasken, men ingen varmt vand i bruseren på dit badeværelse. En mulig årsag kan være en defekt termostat i batteriet på hanen, der mangler varmt vand. Hvis dette er tilfældet, skal termostaten udskiftes. Hvis du føler dig usikker på at udføre opgaven selv, kan ProVVS hjælpe dig.

Kontakt os allerede i dag og få et uforpligtende tilbud på din opgave.

Denne hjemmeside bruger cookies til at optimere din oplevelse.